305 søkte FERIEJOBB hos oss!

305 unge søkte feriejobb!

Igjen; og vi gleder oss stort: Responsen fra ungdom på sommerjobb 2019 i SinkabergHansen er overveldende!
Daglig leder og personalsjef SinakbergHansen, foto
POPULÆRT: – Særs oppløftende søkning også til årets sommerjobber, melder personalsjef Frode Lauritzen (til høyre) som sammen med blant andre daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg har en samling på over 300 kandidater å ta fatt på.

Midt i søknadsbunken sitter personalsjef Frode Lauritzen. Om ikke med den i fanget; så iallfall på dataskjermen:

– Konkret kom det ved fristen sist helg inn 305 søknader. Særs oppløftende; og med en overvekt av ungdom fra «nærkommunene» Bindal, Nærøy og Vikna, melder Frode.

Sammen med daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg ser han alle søknadene som en ny bekreftelse på at SinkabergHansen er en attraktiv virksomhet å få arbeidserfaring hos. Og ikke minst at den varierte drifta fordelt på mange forskjellige lokasjoner bidrar til det.

Fabrikken blir hovedarena
– Som tidligere vil vi ha behov for klart flest ferievikarer ved fabrikken, men også ved de andre avdelingene skal det rykke inn ungdom, fastslår Frode.

Personalsjefen går nå med et par andre i administrasjonen i gang med å vurdere og sortere søknader. Årets opplegg med skjema på hjemmesida fungerte greit – og forenkler ikke minst det praktiske oppfølgingsarbeidet.

To unge fabrikkarbeidere SinkabergHansen, Marøya, foto
SIST SOMMER: To unge ferievikarer i sving med lakseslakting ved fabrikken på Marøya.

I fjor var 115 med …
Sommeren 2018 oppsummert viste at totalt 115 ungdommer var innom de ulike avdelingene i SinkabergHansen. Tallet i år blir neppe ikke fullt så høyt; først og fremst fordi erfaringen fra i fjor var at en del av jobbeperiodene ved fabrikken ble vel korte.

– Selv om det ennå ikke er avgjort, vil antall ferievikarer ligge på rundt 100. Det som da blir mindre hyggelig, er at vi for en god del ikke vil kunne gi noe tilbud om jobb, sier personalsjefen.

Loddtrekning må til!
En aktuell utfordring er å skille mellom unge folk med lik bakgrunn og lite praksis. Når mange er gradert likt, blir løsningen rett og slett å gjøre en trekning i gruppen.

Men om langt ifra alle får tilbud om sommerjobb i SbH, så skal iallfall grei tilbakemelding gå til samtlige.

– Planen er å ha hovedrunden klar i løpet av mars, slik at e-posten til hver enkelt kommer før påske; altså første del av april måned, sier Frode.

Neste trinn for de som får et tilbud, er å svare opp og bekrefte at de tar årets sommerjobb. Det betyr at det også kan komme til noe «påfyll» av navn noe senere ut på våren.

– Men målet er at de aller fleste skal være avklart så tidlig som mulig, slik at folk kan planlegge sommerferien sin best mulig, sier Frode og Svein-Gustav som benytter anledningen til å takke alle som i denne omgang søkte sommerjobb i SinkabergHansen.

Vi må delvis ty til loddtrekning for å fullføre utvelgelsen!

Driftsteknikere SinkabergHansen ved matfisklokalitet, foto
UTEJOBB: Også ved matfisklokalitetene skal ferievikarer inn – her et motiv fra Kråkøya i Vikna knipset nå i vinter.