ANNIKEN (28) tok sats – og landet på MERDKANTEN

Hopper i det hos SinkabergHansen

I juni ble oslojenta Anniken Mork uteksaminert som veterinær i akvamedisin. Nylig startet hun i jobb hos SinkabergHansen på Namdalskysten, som en av tre veterinærer.

Tre veterinærer SinkabergHansen
FAGMILJØ: Som fersk veterinær vil Anniken Mork jobbe tett med to erfarne kollegaer innen akvamedisin i SinkabergHansen; Kari Lervik og Bjørn Gillund.
Veterinær i SinkabergHansen på merdkanten
PÅ MERDKANTEN: – Kombinasjonen av kontortid og praktisk arbeid på merdkanten vil være midt i blinken, mener Anniken.

– I forbindelse med fordypningen skulle vi ut i praksis, og i en de av ukene var jeg hos SinkabergHansen nord i Trøndelag, forteller Mork.

Hun forteller videre at hun var hos selskapet i slutten av mai. Jobbtilbudet kom i sommer, noen uker før hun var ferdig uteksaminert.

– Hospiteringen gav mersmak, og åpnet samtidig for muligheter. Derfor var tilbudet kjempespennende, siden utfordringene i SinkabergHansen passer godt med det jeg har av tanker og planer rundt videre karriere, utdyper hun.

Den ferske veterinæren har hatt mange baller i luften under studietiden, inkludert en grad innen idrettsbiologi.

– Jeg har alltid drømt om å bli veterinær. Samtidig har jeg en bakgrunn som skihopper, forteller Mork.

Hopping og fiskehelse …
Som aktiv skihopper var hun på landslaget og deltok blant annet under VM i Lathi, Finland. Den store interessen for hoppsport var noe av årsaken til at hun også valgte å studere idrettsbiologi.

– Målet var å få mest mulig ut av treningen min og hvordan kroppen fungerer. Mye av dette kan også knyttes opp mot veterinærmedisin. Begge deler handler om biologi, men fra to ulike perspektiv, tenker hun.

Begge deler handler om biologi, men fra to ulike perspektiv

Interessen for skihopp startet da Anniken gikk et år på folkehøyskole. Slik sett kom hun sent i gang med den karrieren, men to år senere hoppet hun sin første internasjonale konkurranse.

Skia ble lagt på hylla i fjor, etter sju år som aktiv utøver. Nå ser hun frem til å ta fatt på nye oppgaver hos SinkabergHansen.

– Jeg startet i forrige uke, og holder nå på å sette meg inn i rutinene. Og arbeidet vil bli en fin blanding mellom kontorarbeid og praktisk arbeid ute i felt på merdkanten.

Mork har ennå ikke fått oversikt over alle oppgavene, men forteller at det er godt å være i gang etter seks års studier. Hun tenker erfaringene som toppidrettsutøver, skihopptrener og rekrutteringsansvarlig i hoppbakken også kan få sin verdi.

– Selv om linken til fiskehelse ikke er direkte, handler det om å ha mange baller i luften og samtidig ha kontroll. Det tror jeg blir viktig som veterinær.

Ser mot forskning
Tidligere har Anniken Mork fortalt til Kyst.no at drømmejobben ville være innen forskning og diagnostikk.

– I SinkabergHansen blir jeg involvert i en del forskningsprosjekt, og jobben gir flere muligheter for forskning på sikt. Så jeg er særs fornøyd med å komme hit, utdyper Anniken.

Den praktiske erfaringen som veterinær ved merdkanten mener hun er vesentlig.

– Erfaringene som jeg kommer til å få er gull verdt, poengterer Anniken.

Mork er opprinnelig fra Oslo, og flyttingen til kystbyen Rørvik nord i Trøndelag er en overgang.

– Den største utfordringen blir nok å venne seg til å bo på et lite sted. Hittil har jeg bare møtt vennlige mennesker, og det er veldig vakkert her.

At det er mye variert og fin natur er noe hun virkelig setter pris på.

– Så mye handler om å være sosial, sette seg inn i mulighetene for friluftsliv og å skaffe seg et greit nettverk. Og med kortbaneplass i Rørvik, er muligheten for effektivt både å reise ut – og ikke minst inn – veldig grei, smiler den nye veterinæren i SinkabergHansen.

Tekst: kyst.no – Harrieth Lundberg / Foto: SinkabergHansen

Mye handler om å være sosial, og skaffe seg et greit nettverk!