Velkommen onsdag 13. november!
Har du lyst til å oppleve hvordan laks blir foredlet hos oss?
Midt i Nærøysund, på Marøya, finnes nemlig en stor arbeidsplass og gedigen matvaremaskin vel verdt å besøke. Onsdag 13. november holder vi «åpent hus» i timene mellom 15.00 og 18.00.
Vi håper du tar turen innom!
På innsiden kan du følge hvordan vi tar imot og produserer høykvalitets mat av 430 tonn laks. Altså 430.000 kilo – og i praksis prosesserer vi denne dagen over 100.000 slaktemoden fisk.
Hvert eneste sekund tas to laks hånd om. Hver time dagen gjennom – enten vi kjører med ett eller to skift. Laksefabrikken har masse dyktige folk, som røkter ulike oppgaver og maskiner.
Laksen du får se onsdag, har gjennom det siste året blitt produsert ved vår lokalitet Klungset i Follafjorden, samt fisk fra SalMar sin lokalitet Kipholmen – også den i Follafjorden. Når du er på besøk, skal det bearbeides og sendes ut fisk tilsvarende 3 millioner middagsporsjoner!
Dette gir et bra bilde på hvor viktig havbruksnæringa faktisk er. Både i Nærøysund og ellers langs kysten vår. Laksefabrikken er selve hjertet i lokalt styrte Sinkaberg med sine totale 380 faste medarbeidere.
For Sinkaberg ligg framtida her vi e’
Vår historie strekker seg tilbake til 1977 – og båndene til lokalsamfunnet og områdene vi produserer i er sterke. Eierskapet er trygt forankret, og for Sinkaberg ligger framtida her vi er.
Laksefabrikken er siste stasjon i den lange verdikjeden som alle våre dyktige folk ivaretar; fra smoltproduksjonen på Svaberget, via sjølokalitetene og helt til lasterampen på Marøya. Videre pakkes også mye laks fra andre produsenter som Sinkaberg samarbeider med.
Derfor; merk av kommende onsdag – og de tre timene mellom 15 og 18. Foruten guidet omvisning vil vi by på smak av nydelig fiskesuppe og mer til! 😊
Hjertelig velkommen til et innholdsrikt besøk ved Laksefabrikken!