Sjef Finn gir seg ved RORET

Ny toppsjef fra 1. januar 2019

Toppledelsen i havbruksselskapet SinkabergHansen. Foto.
VAKTSKIFTE; Etter å ha stått ved roret siden 1977, vil Finn W. Sinkaberg trappe ned sitt lederansvar. 1. januar overtar Svein-Gustav Sinkaberg (til venstre) som konsernsjef og daglig leder i SinkabergHansen.

Ved inngangen til 2019 overtar Svein-Gustav Sinkaberg (44) som konsernsjef og daglig leder i SinkabergHansen AS. Det betyr at pioner Finn W. Sinkaberg (67) er på oppløpssida som toppsjef.

Havbrukspioner Finn Sinkaberg i 1977, foto.
PIONERÅRENE: Her er Finn fotografert på kaia i Rørvik i den første tida etter starten i 1977. Den aller første “lokalitetsbåten” var av det enkle slaget – en lokalprodusert Hansvik 16-fots plastbåt.

Tilbake i 1977 var Finn var alene på merdkanten da han med utgangspunkt i Rørvik etablerte Sinkaberg Fiskeoppdrett. Etter vel 40 år, og en fusjon med firma Bindalssmolt og familien Berg-Hansen i 1997, teller konsernet SinkabergHansen i dag vel 220 ansatte i Nord-Trøndelag og Nordland.

Gründeren har i alle år stått stødig som daglig leder. Nå har Finn funnet tida inne for å overlate det øverste lederansvaret. Svein-Gustav (født 1974) har foruten å følge virksomheten fra nærmest første dag, sin utdanning innen økonomi og havbruk på høgskolenivå fra studiestedene Molde og Alta.

Siden 2010 har Svein-Gustav fylt stillingen som nestleder i SinkabergHansen AS. Før dette var han i en årrekke henholdsvis fabrikksjef og leder for videreforedling ved anlegget på Marøya. Men selv om Finn fra årsskiftet trapper ned som toppleder, vil han fortsatt jobbe og ha en ny – og aktiv rolle – i SinkabergHansen.

Havbruksanlegg ved Marøya, Næræysundet, rundt 1978. Foto.
STARTEN: Et unikt bilde fra pionertida; med de første tremerdene ved Marøya – ikke langt fra hvor dagens fabrikk og bearbeidingsanlegg ligger.

Ved inngangen til 2019 går Finn inn i en friere rolle i selskapet. Den primære oppdrettsvirksomheten, både innenfor biologi og drift, blir området som han i første rekke vil bruke sin tid og sitt engasjement på.

Kommentar fra Finn:
«Naturlig at lederen på et tidspunkt slipper til nye krefter. For min del er det både rett og enkelt å trappe ned nå. Fra styrets side ligger de sentrale strategiene i SinkabergHansen fast, og jeg er trygg på at den nye sjefen vil lede selskapet med så mange dyktige ansatte på en god måte».