UNGDOM på merdkanten

Ungdom som satser på laks

18-åringene Johan fra Nærøy og Sanna fra Brønnøysund er to av flere ungdommer som den siste tida er kommet inn som lærlinger i SinkabergHansen.

Felles for begge er troa på at sjømatnæringa vil gi dem både en trygg jobb og ikke minst interessante utviklingsmuligheter.

Ung driftstekniker på matfiskanlegg laks tilhørende SinkabergHansen. Foto.
Lærling Johan opererer krana på en servicebåt for å løfte mer laksefôr om bord på flåten.

– Jeg er nå kommet i gang med to års læretid som skal ende opp i fagprøve som driftstekniker. Det er mye informasjon og praktisk lærdom som skal fordøyes, men jeg har store forventninger til at dette skal bli bra. I SinkabergHansen er det mange greie og flinke folk som villig deler på kunnskapen. Iallfall har jeg fått et veldig bra inntrykk av drifta og ulike rutiner, smiler Johan Mo.

 

Sanna Syvertsen Aasen, 18 år og fra Brønnøysund, er en annen fersk lærling i SinkabergHansen. Blant gruppen andre driftsteknikere ivaretar hun om lag 1,5 millioner laks ved lokalitetene Lismåsøy og Varholmen vest og nord for Brønnøysund.

 

Kvinnelig driftstekniker havbruk i kontrollrom fôringsflåte SinkabergHansen.
Lærling Sanna Syvertsen Aasen i kontrollrommet på flåten som ligger ved Lismåsøya. Her styres utfôring også til lokaliteten Varholmen knappe 10 kilometer nord for Brønnøysund.

– Jeg synes havbruk er veldig variert og interessant. Mye å gjøre ute i anleggene, samtidig som det er en viktig jobb inne. Artig å være så tett på fisken og å følge utviklinga, forteller Sanna. Starten for hennes del var akvakulturlinja ved Val videregående skole i Nærøy. Videre resulterte utplassering hos selskapet med hovedkontor på Marøya ved Rørvik i tilbud om lærlingekontrakt over to år.
– Trolig vil jeg satse på enda mer havbruksutdanning når fagbrevet er i havn. Næringa utvikler seg stadig, og jeg er trygg på at det blir mange interessante utfordringer, smiler 18-åringen.

Driftstekniker ved havbruksanlegg SinkabergHansen, en jobb også for jenter.
Sanna ser fram mot fortsatt spennende utvikling i sjømatnæringa.
Driftsteknikere i arbeid ved matfiskanlegg laks i Nord-Trøndelag, tilhørende SinkabergHansen. Foto.
Hverdagen ved et matfiskanlegg byr på varierte oppgaver; gjerne i samarbeid med flere kollegaer.

 

 

 

 

 

 

Artig å være så tett på fisken og å følge utviklinga!