KOLSTAD Håndball spiller med SinkabergHansen i tre sesonger

Håndballprofiler til Nærøysund

Fra sesongen 2022/23 får Kolstad Håndball en hovedsamarbeidspartner nord i Trøndelag. Avtalen mellom toppklubben og SinkabergHansen får varighet på tre år. Synlig effekt for idrett og aktivitet i Ytre Namdal er et vesentlig mål.

MYE I VENTE: I september ble SinkabergHansen Arena innviet; med kamp mot Kolstad. Fra neste år er mer i vente – både flere stjerner og nye opplevelser.

8. september var dagen for første offisielle kamp i SinkabergHansen Arena. Tredje runde i NM senior menn sto mellom Rørvik IL og nettopp Kolstad Håndball. Med det nye samarbeidet mellom Trondheim og Ytre Namdal, er en ny tid for utvikling av idrett og kultur i regionen på gang.

Nærøysund og Bindal har med hallene i Rørvik, på Kolvereid og Terråk realisert nye anlegg for framtida. Samlet bidrag fra SinkabergHansen til de tre kommunale prosjektene var 24,5 millioner kroner. Konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg ser avtalen med Kolstad som et naturlig neste steg. Når klubben tar sats for å skape nasjonal håndballhistorie, blir SinkabergHansen støttespiller hvor mye av eierskap og muligheter overlates til idrettslagene lokalt.

Internasjonalt – og lokalt
Satsningen i Kolstad med internasjonale toppspillere som Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud og Magnus Gullerud blir lagt merke til også utenfor landets grenser. Men også i Ytre Namdal vil aktive utøvere og publikum bli godt kjent med eliteutøverne med base i Trondheim.

– Samtidig som Kolstad nylig signerte stjernen Sagosen og andre profiler, ønsker vi at dette løftet skal merkes også i vår region. Ved å bli hovedsamarbeidspartner i tre sesonger fram mot 2025 vil det åpnes for inspirerende begivenheter også i Nærøysund, sier Svein-Gustav Sinkaberg.

Topplag på besøk. Håndballskole. Trenerutvikling lokalt.

Uten å gå helt i detalj om menyen kommende år, så er det tale om oppkjøringskjøringsturneringer i Nærøysund med store lag. Videre håndballskole, trenersamlinger for ulike idretter og andre inspirerende tiltak for særlig barn og ungdom.

IDRETTSGLEDE: Stjernene i Kolstad skal fylle denne arenaen med aktivitet – som følge av at SinkabergHansen i tre sesonger blir hovedsamarbeidspartner.

– Gleder oss!
Daglig leder Jostein Sivertsen i Kolstad Håndball er glad for samarbeidet med SinkabergHansen.

– Nå som vi skal skape et internasjonalt topplag med base i Trondheim, er det viktig for oss å få med hele Trøndelag. Senest i NM-kampen nå i høst så vi at interessen for håndball er stor i Nærøysund. Både vi i ledelsen, og landslagsspillerne som vi har signert, gleder seg til å få besøke Rørvik i åra framover. Vi håper dette vil styrke rekrutteringen og engasjementet for sporten i hele namdalsregionen, sier Sivertsen og framhever at det gjennom tida har vært mange spennende kolstadkamper mot Rørvik både på aldersbestemt og seniornivå.

Vi gleder oss til å besøke Rørvik i åra framover!

Mulighet for mange
– For utøvere å få hilse på, og trene sammen med, forbilder på dette nivået har sin verdi. Fra vår side legger vi opp til at idrettslagene lokalt skal forvalte det etablerte samarbeidet, framholder Svein-Gustav Sinkaberg.

Styret i SinkabergHansen ga denne uka grønt lys for avtalen som vil omfatte totale tre sesonger med den første i 2022/23. Foruten en rekke aktiviteter, vil avtalen bety profilering av SinkabergHansen på spilledrakter og i Kolstad Arena.

– Å inngå et så vidt nært og omfattende samarbeid med Kolstad Håndball koster naturlig nok en del. Samtidig er både ledelse og styre i SinkabergHansen trygge på bra avkastning. I form av direkte aktivitet, sportslig utvikling og positive erfaringer i vår region, sier en fornøyd konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg.

 

Spillerne som kommer til Kolstad Håndball:

 • Sander Sagosen (26) THW Kiel – kommer 2023/2024
  Torbjørn Bergerud (27) GOG Håndbold – kommer 2022/2023
  Magnus Abelvik Rød (24) SG Flensburg-Handewitt  kommer 2023/2024
  Magnus Gullerud (29) SC Magdeburg – kommer 2022/2023
  Janus Smarason (26) FRISCH AUF Gøppingen – kommer 2022/2023
  Sigvaldi Gudjonsson (27) – Tomza Vive Kielce – kommer 2022/2023

Kolstad skal hevde seg i toppen av Champions League

 

MENY: Mange vil komme tett på stjernene – gjennom håndballskole og oppkjøringskamper med store lag. Første kamp mot Kolstad Håndball 8. september var bare en forsmak på alt som vil komme i de tre sesongene som SinkabergHansen blir hovedsamarbeidspartner for det nye trønderske topplaget.