Så kom første LAST med betongmasse PÅ PLASS!

Første støp for fabrikken!

Tirsdag denne uka: Etter en periode med arbeid i grunnen, var den første betongbilen på plass!

RINGMURER: Det første som vil reises ved laksefabrikken, er filethallen på om lag 1.000 kvadratmeter – i de to radene helt til venstre mot betongbilen.

10 kubikk i den første lasten. Masse produsert hos Nærøysund Kraftbetong på Kolvereid. Det ble til starten med drøye 40 første meter bankett under den første hallen som skal opp.

Konkret er det snakk om den nye filethallen i den nye laksefabrikken; et areal på om lag 1.000 kvadratmeter. Og etter at den første bilen var tømt; så ventet den neste på å få slippe til.

Ut over høsten vil det bli mange flere turer med betongmasse. Totalt er det beregnet at vel 400 lass skal inn til banketter og ringmurer for alt er klart.

I GANG: 24. september ble altså dagen for den første støpning ved den nye laksefabrikken på Marøya.

De første veggelementene (av totalt 1.400!) fra Overhalla Betongbygg vil komme og bli fortløpende montert fra midt i oktober.

Parallelt de kommende månedene vil GL-bygg fortsette med støpning av banketter og andre forberedelser. Grunnflaten på den nye laksefabrikken blir 9.000 kvadratmeter – og med et samlet areal 17.000 kvadratmeter.

Innen 1. juni 2021 skal prosjektet være i havn. Da skal også produksjonsutstyret fra den tyske leverandøren Baader være justert inn og klart. Den nye fabrikken vil bety mer enn dobling av kapasiteten i forhold til dagens: Fra 2021 skal SinkabergHansen være rustet for å slakte 100.000 årstonn på et skift – i et anlegg og miljø som selvfølgelig er topp moderne.

Men som alltid; et solid grunnlag må legges – og det skjer akkurat nå!