Sjekk hva som har SKJEDD i løpet av 28 DAGER på Marøya!

Fabrikkområde SinkabergHansen Marøya, foto
18. OKTOBER: Dette var situasjonen på tomta en fredag for 28 dager siden …

28 dager … og sjekk utviklingen!

Montering av laksefabrikk Marøya, foto.
28. OKTOBER: Torsdag 24.10 startet montering av element, og slik var bildet mandagen etter!

Den nye laksefabrikken reises – bit for bit, element for element!

Sett både fra Nærøysundet og kystbyen Rørvik, samt selvsagt på Marøya, er aktiviteten på fabrikkområdet vårt åpenbar. Og; byggingen de siste fire ukene er bare en liten forsmak på hva som faktisk er på gang 😊

Innen august neste år skal 1.400 «betongbrikker» være montert på plass, taket tekket og alle gulv støpt – i regi GL-bygg og Overhalla Betongbygg og Nærøysund Kraftbetong i viktige roller.

Da vil råbygget med 9.000 kvadratmeter grunnflate, og et totalt bruksareal på 17.000 kvadratmeter (fordelt på totalt fire etasjer) stå klart for neste viktige fase:

Installasjon og innkjøring av produksjonsutstyret; hovedsakelig fra tyske Baader. Og når den nye laksefabrikken sommeren 2021 er klar til produksjon, vil det åpne en helt ny æra i SinkabergHansen sin virksomhet på Marøya.
                                               – SJEKK VIDEOEN UNDER ! –

Med et topp moderne anlegg vil det være mulig å produsere og foredle 350.000 kilo laks. Hver eneste dag! Årlig kapasitet blir opp mot 100.000 tonn i. Det vil bety mer enn dobling i forhold til dagens nivå.

En betydelig investering også for framtida i nye Nærøysund

Og for folket som skal jobbe i produksjonen vil det også bli en annen hverdag: Med vesentlig større automatisering, og ditto mindre vekt på manuelle operasjoner. Når fabrikken står ferdig installert og innkjørt; vil det innebære en gedigen investering (om lag 700 millioner kroner) som vil bety mye for våre direkte ansatte, folk/det offentlige og en rekke samarbeidende virksomheter i Nærøysund og regionen for øvrig.

15. NOVEMBER: Og slik er status per fredag i dag – «skip 1» med den nye filethallen er på gang 😊