Store TANKER – det er lov. Og disse er VIRKELIG store!

Laksefabrikken Marøya, foto
FINE FORHOLD:Tirsdagens operasjon var faktisk av en slik karakter at været hadde betydning; stille og fint!

Store tanker sikrer god kvalitet

Store tanker ble denne uka håndtert på Marøya. Nærmere bestemt kjøleenhetene som blir sentrale i Laksefabrikken. Etter tur ble alle tre lirket inn i sin egen hall.

Med nettovekt 30.000 kilo per stykk, samt nær 16 meters lengde og drøye fem meter i bredden, var det noe krevende løft og manøvrering. Særlig kombinert med det faktum at hullet i veggen iallfall ikke var mye for stort …

Laksefabrikken, foto
TIGHT: Første tank er snart inne – og utsparingen i veggen holdt akkurat.

Men takket være godt koordinert innsats fra folket til Baader, SinkabergHansen, Rørvik Marina, Overhalla Betongbygg og Bolkan Kranservice kom alle tre tankene i hus i løpet av en dag.

Kjøletankene er plassert i en egen hall like etter bløggelinja i den nye fabrikken. Fylt med nedkjølt sjøvann vil hver ha volum for 62 tonn laks.

I praksis og daglig virke betyr det en buffer på 180 tonn fisk. En viktig funksjon for tankene er at kvaliteten på laksen opprettholdes, samtidig som brønnbåten raskt kan losse sin rom og gå til neste oppdrag.

 

Rørvik Marina, foto
LOSSING: Første del av operasjonen på Marøya foregikk hos Rørvik Marina; med ankomst av “tankskipet”.
Monering utstyr Laksefabrikken
DIMENSJONER: Når dimensjonene blir såpass store, og hullet i veggen relativt lite, gjelder det for alle involverte å holde tunga rett i munnen.